Dekkingen autoverzekeringen

Bent u van plan een autoverzekering af te gaan sluiten? Denk dan eerst goed na over de dekking die u wilt kiezen. De dekking die u kiest bepaalt de mate van vergoeding van eventuele schade. De WA autoverzekering is een wettelijke verplichting voor alle consumenten die in het bezit zijn van een auto. Deze dekkingsvorm dekt de schade die u veroorzaakt aan anderen met uw auto. De WA plus autoverzekering is daarentegen wat uitgebreider en dekt ook schade aan de eigen auto. Deze schade moet dan wel ontstaan zijn uit bepaalde onheilen, denk hierbij onder andere aan brand, natuurrampen, loslopende dieren en diefstal. Tevens kunt u nog voor de meest uitgebreide vorm van dekking kiezen, dit is dan ook de All Risk autoverzekering. Deze biedt de meeste dekking, waarbij bijvoorbeeld ook schade wordt vergoed die ontstaan is uit een ongeval waarbij u zelf aansprakelijk bent.

Keuze dekking

De keuze die u maakt wat betreft de dekking mag u zelf bepalen. De vraag is hoe goed u uw voertuig wilt verzekeren, er zijn hier wel een aantal richtlijnen voor, maar het blijft een persoonlijke keuze. Uiteraard is de gekozen dekkingsvorm belangrijk voor het bepalen van de premie, hoe uitgebreider de dekking hoe meer premie u zult betalen. Daarentegen is er wel meer schade gedekt. Deze afweging kunt u zelf maken. Uiteraard is het bij een duur nieuw voertuig verstandig voor de meest uitgebreide dekking te kiezen.

Premie berekenen

Op het moment dat u klaar bent met de keuze wat betreft de dekkingsvorm doet u er verstandig aan premies te gaan berekenen bij alle verzekeraars. Dat is ook mogelijk op deze website. Bij gebruik van de berekeningsmodule dient u uw gegevens juist in te voeren. Met name het aantal opgebouwde schade vrije jaren wordt vaak verkeerd ingevoerd. U dient de aantoonbare schade vrije jaren te vermelden. Aantoonbaar wil zeggen: aantoonbaar middels een originele royementsverklaring van uw vorige verzekeraar.

Wij bieden u de mogelijkheid om online de premie te berekenen autoverzekering bij meerdere verzekeraars De premies van nagenoeg alle maatschappijen worden in de berekeningsmodule berekent. Door de premie bij verschillende verzekeraars te berekenen is het eenvoudig de goedkoopste autoverzekering te vinden.