Kenteken natrekken van exclusieve auto voor verzekering

Gaat u een exclusieve auto aanschaffen? Zorg dan dat u weet wat u koopt en de auto goed verzekerd. Erachter komen of de exclusieve auto van uw dromen ook echt een droom is kan door het kenteken na te trekken. Dit zal de verzekering overigens ook doen om te controleren of er eerder schade is geclaimd op het voertuig. Koopt u een zeer exclusieve auto en is er in het autoverleden eerder een claim geweest op het voertuig dan kan het zo zijn dat de verzekering de auto wil laten inspecteren voordat deze opnieuw wordt voorzien van een volledige dekking.

Om te voorkomen dat u voor nare verassingen komt te staan raden wij u aan het kenteken na te trekken. Benieuwd hoe dit kan? Zo kunt u gratis een kenteken natrekken via internet. Het enige wat u nodig heeft is het kenteken of in geval van een nog te importeren voertuig het chassisnummer. Heeft u het kenteken nagetrokken en blijkt de auto geen schadeverleden te hebben dan kunt u gaan kijken wat de verzekeringskosten voor het voertuig zijn. Heeft de auto wel schade gehad dan is het belangrijk te onderzoeken of deze schade als gerepareerd staat geregistreerd. Is de auto geschikt en lijkt alles eerlijk, dan kunt u gaan kijken welke autoverzekering dekking u voor het voertuig wilt en wat dit gaat kosten.

Kiezen van de juiste dekking

Wanneer u een exclusieve auto koopt moet u deze tenminste WA verzekeren. Met een WA verzekering bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan andere. Voor een normale auto is dit meestal voldoende. Aangezien u een exclusieve auto rijdt moet u goed overwegen of u bereid en in staat bent in geval van schade door uw toedoen uw eigen schade te vergoeden. Is dit niet het geval dan kunt u overwegen een allrisk dekking af te sluiten. Deze premie wordt gebaseerd op de nieuwwaarde van de auto en u kunt er vanuit gaan dat u in geval van schade door uw toedoen de dagwaarde van de auto aan schadeherstel kunt ontvangen. Het kenteken natrekken geeft u inzicht in de auto dagwaarde. Neem in overweging ook de afschrijving van uw voertuig om te beslissen of het rendabel is de auto te allrisk te verzekeren. Ook is het te adviseren autoverzekeringen te vergelijken, dit kan u zelf online doen of door een assurantiekantoor laten doen.